Búsqueda

  • Catálogo

< Atrás

La Salut Ens Mou. Nutrició I Salut.5 Primària (Nivel III). Aprenc Amb Projectes

María Duque Hernández Silvia González Alberto Peña Pérez Sandra González Álvarez Yolanda Lozano Mercedes Santos Murillo María Vilches García Monica Adrio Gemma Rábade Roca Varios Autores
Ver más Ver menos

Aprenc amb projectes és una proposta per a Educació Primària d’Aprenentatge Basat en Projectes. Fa que l’alumne siga el protagonista del seu aprenentatge amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament de persones competents, capaces, compromeses amb el seu entorn, crítiques i creatives. 

Les claus del projecte es basen en un aprenentatge cooperatiu, en la metodologia inclusiva, en el fet d’aprendre a pensar, en l’educació emocional, en les actituds i en els valors.

Els projectes s’estructuren en tres Fases (motivació, comprensió, acció final). En cada Fase es plantegen uns objectius que es distribueixen en diferents Tasques i cada Tasca comprén diverses sessions de treball.

Cada projecte consta de 30 sessions en què es plantegen dinàmiques per a ser desenvolupades de manera individual, en equip i en gran grup. Aquestes dinàmiques estan preparades per a dur-les a terme alternativament en el quadern de l’alumne i en l’entorn digital. El seu potencial tecnològic permet que el mestre puga adaptar el projecte a la realitat de la seua aula; pot afegir, ocultar o canviar l’ordre de les sessions o dels passos que les componen.

Els projectes tenen un enfocament interdisciplinari i parteixen de la necessitat de buscar una resposta a un repte pròxim als interessos i a la realitat dels alumnes per a aconseguir més motivació i implicació.

En el projecte Planeta SOStenible es treballen continguts de les àrees de Ciències socials i de Ciències de la naturalesa que serveixen d’eix vertebrador, i continguts de Matemàtiques, de Llengua i de Plàstica que es treballen d’una manera més instrumental. Com a repte, els alumnes han de fer una proposta d’estalvi energètic que faça més sostenible el seu entorn. Han de presentar el treball que faran en una fira al seu centre.

 

Top